Resep Kemplang Singkong (Fried Grated Coconut Cassava Cake Recipe)

Kemplang Singkong
Fried Grated Coconut Cassava Cake
Resep Kemplang Singkong (Fried Grated Coconut Cassava Cake Recipe)

Bahan:

Singkong parut                             150 g
Tepung beras                                secukupnya
Santan                                           secukupnya
Kelapa parut                                 secukupnya
Garam                                           secukupnya


Ingredients:
  • 150 g Grated Cassava
  • Rice flour to taste
  • Coconut milk to taste
  • Grated coconut to taste
  • Salt to taste


Cara membuat:
  • Campurkan 150 g singkong parut dengan kelapa parut sesuai selera
Mix 150 g grated cassava with grated coconut to taste

  • Tambahkan sedikit santan hingga campuran singkong dan kelapa parut menjadi adonan yang dapat diuleni
Add a little coconut milk until the mixture of grated cassava and grated coconut become a kneading mixture
  • Tambahkan tepung beras secukupnya untuk membuat adonan lebih mudah dibentuk
Add rice flour to taste to make the dough easier to form

  • Tambahkan garam secukupnya
Add salt to taste

  • Bentuk adonan menjadi bulat pipih
Shape the dough becomes flat round

  • Goreng adonan yang sudah dibentuk dengan api sedang
Fry the dough that has been formed with medium heat

  • Angkat dan tiriskan kemplang yang sudah digoreng
Remove and drain the fried grated coconut cassava cake

Jika anda menyukai rasa manis, anda dapat menambahkan larutan gula untuk melumuri kemplang singkong yang sudah digoreng. Resep larutan gula dapat dilihat pada resep sebelumnya Resep Kemplang Ketan (Pulut)

If you like sweet taste, you can add a sugar solution to smear the fried grated coconut cassava cake. The recipe of the sugar solution can be found in the previous recipe Fried Grated Coconut Sticky Rice Recipe

Please leave your comment below😄



Komentar